• Radionica uz predavanje kliničke psihologinje Terri Zucker, PhD, San Francisco

  Osnove dijalektičko bihevioralne terapije i biofeedback metode varijabiliteta srčanog ritma i disanja

  Mens sana d.o.o. i Hrvatksa udruga za biofeedback i primijenjenu psihofiziologiju (HUBIPP) pozivaju Vas na 3-dnevnu radionicu koja će potaknuti i produbiti Vaša razmišljanja o tome kako teoretski i praktično možemo pristupiti tretiranju uma i tijela kao cjelini! Naša gošća Terri Zucker, PhD predstavit će Vam kako dvije visoko učinkovite terapijske metode mogu biti uspješno integrirane u Vašu profesionalnu praksu i/ili svakodnevni život.

  DBT je kognitino-behavioralna metoda koju je kroz poslijednjih 40 godina razvila američka psihologinja Marsha Linehan, PhD. Naglasak ove metode je u treningu vještina kojima klijenti mogu naučiti kako iskusiti život vrijedan življenja, te je prepoznata kao zlatni standard u pristupu suicidalnim klijentima, te onima s graničnim poremećajem ličnosti (Borderline).

  Ova metoda također učinkovito pomaže u liječenju ovisnosti, depresije, post-traumatskog stresnog poremećaja (PTSP), te poremećaja prehrane.
  DBT vještine uključuju mindfulness, interpersonalnu učinkovitost, emocionalnu regulaciju i toleranciju distresa – vještine koje svatko od nas može integrirati u svakodnevni život za osobni rast i razvoj. HRVB je psihofiziološka tehnika treniranja specifičnih obrazaca disanja koji pozitivno utječu na varijabilitet i dominantan srčani ritam, te time jačaju autonomni živčani sustav i povećavaju otpornost na negativni utjecaj stresa.

  Primjena ove biofeedback metode započela je u Rusiji početkom 1980-tih gdje se koristila primarno u liječenju astme. Suvremena istraživanja ukazuju da HRVB donsi poboljšanja kod širokog spektra stanja poput: migrene, depresije, PTSP-a, paničnog poremećaja i problema spavanja; uz to poboljšava emocionalnu regulaciju i sportske izvedbu. Stoga se danas ova metoda uspješno primjenjuje i u liječenju somatskih poteškoća i bolesti kao što su astma, fibromijaligija, sindorm iritabilnog kolona (IBS), migrene, kronični bolovi…

  Radionica je namijenjena svim stručnjacima koji žele unaprijediti pristup u radu s kiljentima/pacijentima: liječnicima, psiholozima, defektolozima, logopedima, socijanim pedagozima, radnim terapeutima, socijalnim radnicima, medicinskim sestrama/tehničarima i svim drugim profesionalcima koji svakodnevno rade s ljudima.

  Ova radionica također je namijenjena i svima koji žele unaprijediti svoj osobni rast i razvoj.Kroz radionicu ćete steći teoretska znanja, ali i vještne za uspješnu primjenu i integraciju ove dvije metode u Vaš profesionalni rad i svakodnevni život.Radionica će biti održana na engleskom jeziku, te će svi video, audio i pisani materijali biti na engleskom.

  Po završetku radionice dobit ćete Potvrdnicu o sudjelovanju.

  Cijena radionice:
  1500 kn + PDV
  Cijena uključuje sve video, audio i pisane materijale koji će biti na radionici, te ćete ih dobiti u elektronskom obliku.
  Cijena uključuje kavu i osvježenja tijekom pauza.
  Broj polaznika je ograničen te Vas molimo da svakako rezervirate svoje mjesto slanjem PRIJAVNICE na adresu mensana@mensana.hr
  Kontakt osoba:
  Ana Vodanović Kosić, mob +385 98 491271, anav@mensana.hr

  Bodovanje:
  Radionica će prema interesu sudionika* biti prijavljenja svim nadležnim komorama za bodovanje.
  Organizatori:
  Mens sana, d.o.o.
  HUBIPP (Hrvatska udruga za biofeedback i primijenjenu psihofiziologiju)

  *Zbog kratkog organizacijskog roka i godišnjih odmora radionica je još uvijek u procesu prijave nadležnim komorama za bodovanje, te Vas molimo da prilikom prijave navedete Vašu nadležnu komoru.

 • Prijavnica za radionicu

  Preuzmite prijavnicu za radionicu*

  Download (PDF, Unknown)

  *Molimo Vas da uplatu izvršite do 25.8.2018.

 • Program i raspored

  PRVI DAN 27.8.

  9:00 – 10.30               Uvod u DBT i  Mindfulness

  10.30 – 11:00             Pauza

  11:00 – 12.30             Mindfulness  

  12.30 – 13.30             Pauza

  13.30 – 15:00             Interpersonalni odnosi

  15:00 – 15.30             Pauza

  15.30 – 17:00             Interpersonalni odnosi

   

  DRUGI DAN 28.8.

  9:00 – 10.30               Emocionalna regulacija

  10.30 – 11:00             Pauza

  11:00 – 12.30              Emocionalna regulacija

  12.30 – 13.30             Pauza

  13.30 – 15:00             Tolerancija distresa

  15:00 – 15.30             Pauza

  15.30 – 17:00             Tolerancija distresa

   

  TREĆI DAN 29.8.

  9:00 –  10.30              Uvod u HRV

  10:30 – 11:00             Pauza

  11:00 – 12.30             Somatsko doživljavanje: senzorna svjesnost, disanje cijelim tijelom

  12.30 – 13.30             Pauza

  13.30 – 15:00             HRVB Vježba

  15:00 – 15.30             Pauza

  15.30 – 17:00             HRVB Vježba + DBT

 • Gost predavač, Terri Lyn Zucker, PhD, San Francisco

  Naša gošća i voditeljica radionice je Terri Zucker, PhD, klinička zdravstvena psiholginja iz San Francisca, SAD

  Dr. Zucker stekla je magisterij iz somatske psihologije na Kalifornijskom institutu za integralne studije u San Franciscu, te doktorirala kliničku psihologiju na Sveučilištu Alliant u San Diegu, upravo iz područja primjene HRVB. The Effects of Respiratory Sinus (RSA) Biofeedback on the Symptoms of Post Traumatic Stress (PTSD)(2008); Protocol for Heart Rate Variability (HRV) Training (2013).

  DBT i HRVB primjenjuje u svojoj profesionalnoj praksi u liječenju psihičkih i zdravstvenih poteškoća ističući kako osnaživanje i emocionalne i fizičke dobrobiti vodi ka mentalnoj jasnoći potrebnoj za proces ozdravljenja.Primjenu DBTmetode je usavršila kroz seminare s Marshom Linehan, Anthony Dubose, te nekoliko agencija za mentalno zdravlje na području San Francisca.

  Osim u individualnom radu s klijentima vodila je i DBT programe i grupe za teško mentalno oboljele, zatvorenike, HIV pozitivne osobe, te ovisnike.Također je sudjelovala u istraživanjima u suradnji s centrima koji integriraju tretmane tijela i uma, uključujući studiju financiranu od strane NIH o astmi i HRVB-u, studiju finaciranu od Ujedinjenih Naroda u Centru za liječenje osoba koje su preživjele političko mučenje (HealingCenter for Survivors of Political Torture), i Jon Kaiser Wellness Center za HIV.

TERAPEUTI:

Ana Vodanović Kosić

Više od 15 godina iskustva

Direktor i stručni djelatnik Mens Sana d.o.o., Ana je psiholog s dugogodišnjim iskustvom u radu s klijentima. Zajedno s dr.sc. Sanjom Martić-Biočina i Ivanom Živoder je prije više od 10 godina među prvima u Hrvatskoj počela primjenjivati biofeedback i neurofeedback metodu u terapijskom radu s djecom i odraslima.

Naši terapeuti i suradnici →

 

 

CategoryObavijesti

© 2018. Sva prava pridržana Mens Sana d.o.o. Desing by Digitalac.hr

Kontakt telefon        01 4847 763