• Metoda jačanja povezanosti uma i tijela

  Biofeedbackom do zdravlja i uspjeha 

  Strah, tjeskoba, trema, umor, nedostatak koncentracije, nervoza, stres… ovi naši svakodnevni „suputnici“ često nas zaustavljaju na putu ka cilju, ograničavaju i umanjuju zadovoljstvo životom.

  Jednom do dva puta tjedno tridesetak minuta vježbanja opuštanja i koncentracije pomoću povratne informacije o aktivnosti mozga, srca, provodljivosti kože i disanju (kombinirani biofeedback tretmani) pomoći će Vam da postignete:

  • jasan i fleksibilan fokus
  • maksimalnu koncentraciju uz minimalan napor
  • smanjanje tjeskobe i nervoze
  • bolje i jasnije dosjećanje
  • usvajanje brzih i učinkovitih tehnika opuštanja
 • Disanjem do zdravlja

  HRV biofeedback

  Jedna od vrsta biofeedbacka koji koristimo i u našoj ordinaciji je HRV biofeedback (Heart Rate Variability biofeedback).

  Ovim specifičnim biofeedback tretmanom učimo kako emocije, tijelo i um dovesti u stanje koherencije (tzv. „self-control“), čime prekidamo uobičajeni krug djelovanja stresa na organizam i njegov štetni utjecaj na naše zdravlje.

  Kroz desetak tretmana naučit ćete kako disanjem i praćenjem srčane aktivnosti smanjiti tjeskobu, zaustaviti napad panike, kontrolirati ljutnju, olakšati usnivanje i općenito se bolje pripremiti na svakodnevne izazove i stres. Istraživanja pokazuju da ovom vrstom biofeedbacka radimo trajne promjene u srčanoj aktivnosti koje nas štite od kardiovaskularnih bolesti.

 • Migrene

  Biofeedback tretmanom učinkovito riješite migrene

  Migrena se obično opisuje kao intenzivna, lupajuća bol najčešće lokalizirana u jednom dijelu glave. Može se javiti u području čela, oko očiju ili na stražnjem dijelu glave. Bol je obično jednostrana (na jednoj strani glave), iako je trećinu vremena trajanja migrene bol bilateralna (na obje strane glave). Ostali popratni simptomi su mučnina, povraćanje, proljev, bljedilo lica, hladne ruke i noge, osjetljivost na svjetlo i zvuk. Mnoge osobe znaju da će dobiti migrenu jer prethodi „ tzv. aura“.

  Aura može biti osjetilna (vid, dodir, miris, okus, sluh) i/ili mentalna (ne mogu jasno razmišljati, prisutna je zbunjenost). Na pojavu migrene mogu utjecati razni činitelji, tako da uzrok pojave migrene nije jasno definiran i široko se opisuje (obiteljska predispozicija, fizički čimbenici, prehrana, stres …) Zbog toga je važan multidisciplinaran pristup u liječenju migrene koja je u većini slučajeva dugotrajna i značajno utječe na kvalitetu života.

  Uz razne metode liječenja jedna od učinkovitih metoda je i primjena biofeedback metode.
  U Mens sani smo razvili jedinstveni program tretmana migrena kroz primjenu više različitih biofeedback metoda (HRV biofedback, trening vazodilatacije/vazokonstrikcije, neurofeedback), što se pokazalo vrlo učinkovitim i uspješnim.

 • Unapređenje zdravlja i izvedbe

  Biofeedbackom do zdravlja i uspjeha 

  Strah, tjeskoba, trema, umor, nedostatak koncentracije, nervoza, stres…ovi naši svakodnevni „suputnici“ često nas zaustavljaju na putu ka cilju, ograničavaju i umanjuju zadovoljstvo životom.

  Jednom do dva puta tjedno tridesetak minuta vježbanja opuštanja i koncentracije pomoću povratne informacije o aktivnosti mozga, srca, provodljivosti kože i disanju (kombinirani biofeedback tretmani) pomoći će Vam da postignete:

  • jasan i fleksibilan fokus
  • maksimalnu koncentraciju uz minimalan napor
  • smanjanje tjeskobe i nervoze
  • bolje i jasnije dosjećanje
  • usvajanje brzih i učinkovitih tehnika opuštanja
 • Uspostavite optimalni odnos relaksiranosti i energiziranosti

  Biofeedback – trening za vrhunske rezultate

  Biti fokusiran, smiren i samouvjeren cilj je svih onih koji žele postizati vrhunske rezultate. Ono što razlikuje one na vrhu (sportaše, virtuoze, uspješne poslovne ljude) od ostalih jest da su razvili vještinu „ulaska“ u stanje fokusiranosti, smirenosti i samouvjerenosti u važnim trenucima – trenucima kad je trebalo dati najviše od sebe i kad je trebalo pobijediti.

  Neki od tih vrhunskih sportaša ovu su vještinu naučili pomoću metode biofeedbacka.

  Mens sana je razvila jedinstveni program biofeedback treninga koji će Vam omogućiti da uspostavite “zonu vrhunske izvedbe”, tj. optimalni odnos relaksiranosti i energiziranosti/napetosti.

 • SMANJILA SE TJESKOBA

  I NERVOZA

   Svake preporuke, upoznajte sebe u jednoj drugoj dimenziji i boljem izdanju.
  Marina L

TERAPEUTI:

Ana Vodanović Kosić

Više od 15 godina iskustva

Stručni djelatnik Mens Sana d.o.o., Ana je psiholog s dugogodišnjim iskustvom u radu s klijentima. Zajedno s dr.sc. Sanjom Martić-Biočina i Ivanom Živoder je prije više od 15 godina među prvima u Hrvatskoj počela primjenjivati biofeedback i neurofeedback metodu u terapijskom radu s djecom i odraslima.

Naši terapeuti i suradnici